Bruk fryseboksen som våpen mot veggedyr

banner

Bruk fryseboksen som våpen mot veggedyr

 

Hvis du har vært på ferie på steder det er kjent for å være veggedyr, bør du være på vakt. Disse standhaftige krypene er nemlig eksperter til å lure seg inn i kofferter og klær. Da vil fryseboksen kunne være din beste venn.

 

Et veggedyr som blindpassasjer kan skape trøbbel for både deg og naboene dine, derfor er det viktig å ta visse forhåndsregler. I land som Sverige, England og USA er det vanligere med veggedyr enn det er i Norge. Derfor bør du ta grep dersom du har vært på reise til en av disse landene eller har symptomer på et møte med veggedyr.

 

Frysemetoden

Dersom du får problemer med veggedyr, har du sannsynligvis tatt med deg problemet fra overnattingssteder i inn- og utland. De små insektene suger blod fra intetanende mennesker når de ligger og sover i sengene sine, og blir mer enn gjerne med i kofferten når det er tid for hjemreise.

 

Har du mistanke om at du kan ha veggedyr med deg hjem bør du ikke ta kofferten med inn i boligen. Du kan riste klærne og støvsuge baggen, men dette vil ikke sikre at de har blitt tatt knekken på. Frysemetoden er nemlig det mest effektive! Ved å kuldebehandle alt som har vært med deg på tur tar du knekken på både egg, nymfer og voksne veggedyr.

 

Dette forutsetter at tekstiler og koffert får en behandling på minimum 18 minusgrader og at det får ligge i minst fire dager. Både fryserom og fryseboks kan benyttes!

Ikke tilgang til fryseboks? Vi tilbyr frysing av bagasje og kofferter. Vi fryser alle tekstiler og møbler ved -28 °C over en periode på én uke. Da har alle veggedyr og veggedyregg dødd ut.

 

Varmemetoden

Selv om frysemetoden er den mest effektive er det mange som velger å heller utsette krypene for varmebehandling. Dette kan gjøres i badstue, tørkeskap eller tørketrommel dersom du har tilgang til det. Temperaturen må minimum være 50 plussgrader og klær eller koffert må ligge der i noen timer.

 

Vaskemaskinen kan også brukes, da det å vaske klærne på 60 grader for så å kjøre de en runde i tørketrommelen skal være effektivt. Dette kan være et godt alternativ for klær, men det er litt verre med koffert og lignende som også trenger behandling.

 

Hjelp, jeg har allerede veggedyr!

Veggedyrbitt kan være veldig plagsomt. Dersom du legger merke til rødlige prikker i huden eller kløende merker, kan det hende at du er utsatt for veggedyr.

 

Ring skadedyrkontroll så raskt som mulig. Mange venter for lenge, og da har veggedyrene allerede fått tid til å spre seg. Dette kan være fordyrende. Oslo Veggdyrkontroll tilbyr gratis og uforpliktende inspeksjon for å påvise eller avkrefte mistanken om veggedyr.

 

Veggedyrene er flinke til å gjemme seg bort i alskens kriker og kroker, og du vil være nødt til å kontakte profesjonelle for å sikre at problemet er håndtert.

 

Oslo Veggdyrkontroll foretar hundrevis av veggedyrbehandlinger i året og har den ekspertise som skal til for hjelpe deg med problemet.