Rød skogsmaur

banner

Rød skogsmaur

Den vanligste maurarten i Norge er rød skogsmaur. De er svært aggressive og holder territorier som andre maur og insekter holdes borte fra.

Les mer om maur som skadedyr her.

 

Hvordan ser rød skogsmaur ut?

Rød skogsmaur er mellom 4,5-11 mm lang, og lever, som det fremgår i navnet, i skogen. Kommer du over en stor maurtue på skogstur, er det mest sannsynlig de røde skogsmaurene som har slått leir. Samfunnene kan bestå av opp til flere hundre tusen arbeidere og mange hundre dronninger, som igjen består av flere tuer over større områder.

 

Hvordan oppfører rød skogsmaur seg?

Mauren bygger tuer av barnåler på skogbunnen. Den kjennetegnes av dens aggressive atferd, og kan sprute syre dersom de føler seg angrepet. Rød skogsmaur bygger vanligvis tuer av barnåler på skogbunnen, men kan også bygge tue inne i husvegger. Da vil maurene bære barnåler inn i veggen og etablere tuen i hulrom. De kan opptre i så store mengder at det er plagsomt å sitte utendørs.

 

Hvordan bekjempe rød skogsmaur?

Det er svært vanskelig å bekjempe rød skogsmaur. Skulle invaderingen være på plenen eller trærne i hagen, og så stor at uteområdene ikke kan brukes, kan man prøve å lage en kjemisk eller fysisk sperre (med henholdsvis insektsspray eller noe som klistrer). På den måten vil mauren miste tilgang på næring, men sannsynligvis vil de finne nye stier til tuen(e), gjerne langt nede i jorda. Derfor holder det ikke å fjerne kun det som er synlig på overflaten. Å fjerne en maurtue som ligger nært huset, og skaper problemer med sin store aktivitet av maur i terrenget, kan være så vanskelig at det er behov for profesjonell hjelp.

Kontakt oss i dag dersom du har mistanke om at hjemmet eller arbeidsplassen er angrepet av rød skogsmaur. Oslo Veggdyrkontroll tilbyr kostnadsfri befaring av problemet.