Svart tremaur

banner

Svart tremaur

Svart tremaur (Lasius fuliginosus) liker best å bygge reir i gamle, hule trær, men de kan også dukke opp inni vegger og andre hulrom.

Les mer om maur som skadedyr her.

 

Hvordan ser svart tremaur ut?

Svart tremaur har en størrelse på mellom 4-6 mm. Dronningene er noe større, og kan bli opptil 6-6,5 mm. Mauren er skinnende svart med et bredt hode.


Hvordan oppfører svart tremaur seg?

Svart tremaur blir normalt funnet i Oslo til Aust-Agder, i tillegg til Hedmark. Om mauren blir knust, vil det komme en appelsinlignende lukt. De bygger «kartongreir» som har et svampaktig utseende og som kan bli opp til 1 meter høy. Reiret kan ha opptil 2 millioner arbeidere og eksistere i flere tiår på samme sted.

 

Svart tremaur gjør lite skade på selve huset, men det kan oppstå fukt og råteskader rundt selve reiret.

 

Hvordan bekjempe svart tremaur?

Den vanligste behandlingsmetoden mot svart tremaur er forgiftet åte. Denne legges strategisk der mauren har laget stiene sine. På den måten blir åtet bragt til dronningen, som dør av forgiftningen – og når dronningen dør, dør også arbeiderne. Merk at dette kan ta opp til flere uker. Dersom reiret er tilgjengelig for mennesker, kan det bekjempes ved å fjerne selve tuen og maurene.

Kontakt oss i dag dersom du har mistanke om at hjemmet eller arbeidsplassen er angrepet av svart tremaur. Oslo Veggdyrkontroll tilbyr kostnadsfri befaring av problemet.