Melmøll – ephestia kuehniella

banner

Melmøll ble oppdaget i Norge tidlig på 1900-tallet. Den finnes i dag i private husholdninger, møller, bakerier og fabrikker. Møllen er et utbredt skadedyr i Norge.

Utseende
Melmøllen er grå med svarte prikker og sikksakk mønster på vingene. Larvene blir 15mm og vareierer fra lysegrønn til hvit eller rosa i fargen.

Atferd
Larven spiser korn, pasta, gryn, nøtter, tørkede frukter, krydder og mel. Larvene spinner en silketråd etter deg, dette gjør at melet vil henge sammen i store klumper og det vil lukte vondt. En hunn kan legge rundt 200 egg i nærheten av en matkilde. Utviklingen fra larve til voksen tar normalt 2-3 måneder, avhengig av temperatur.

Bekjempelse
Har du først fått melmøll, må du gå gjennom alle tørrvarer og kaste infiserte matvarer. Nye matvarer burde oppbevares i tette plastbokser. Støvsug grundig i alle kjøkkenskap, under hvitevarer og under sokler på kjøkkenet. Unngå å vaske med mye vann da melmøll er glad i høy fuktighet og eventuelle melrester vil bli som lim som fester seg i sprekker i skapene. Dette vil gjøre det enda mer attraktivt for møllarvene.

Kontakt oss via kontaktskjema eller ring 800 800 66