Tørrfruktmøll – plodia bisselliella

banner

Har du Tørrfruktmøll i hjemmet?

Tørrfruktmøll er mellomstore, vingespennet er 15-20 mm. De er tofarget, lys innerst og brunrød ytterst på vingene.

Atferd
Møllen lever av mel, nøtter, frø, krydder, korn, tørr frukt (aprikos, fiken, dadler), dyrefor etc. I en husholdning vil ofte tørrfruktmøllen stamme fra en pose nøtter eller mandler. De utvokste larvene forlater matvarene for å forpuppe seg på beskyttede steder i nærheten. De kryper ofte oppover veggene til taket, eller i hull i sideveggene på kjøleskapet.

Utseende
Tørrfruktmøll har blitt en av de vanligste i Norge. Den skiller seg ut fra andre lagervaremøll ved den mørkerøde fargen ytterst på vingen. Den innerste halvdelen er lysegrå eller gul. Det er et stort bånd midten av vingen som skiller de to fargene.

Levemåte
Hunnen legger 2 til 300 egg i nærheten av matvarer, disse klekkes i løpet av noen dager. Larvene vil livnære seg av matvarene i uker eller måneder for deretter å forpuppe seg på et beskyttet sted. Ofte vil tørrfruktmøll forpuppe seg høyt under taklister, hyllehullene i matskapet er også et vanlig gjemmested og du vil finne spinn i hullene som dekker åpningen helt.

Bekjempelse
Infiserte matvarer kastes og nye oppbevares i tette bokser. Grundig støvsuging i skap, under hvitevarer og sokler. Kontakt oss for hjelp

Kontakt oss via kontaktskjema eller ring 800 800 66