Veggdyr

banner Veggdyr

Har du mistanke om at du har fått veggedyr, ikke nøl med å ta kontakt med oss for en inspeksjon hjemme hos deg. Det er viktig å starte bekjempelsen så tidlig som mulig hvis veggedyr blir funnet  i boligen.

I motsetning til hva de fleste vil tenke har rengjøring og hygiene svært liten eller ingen effekt på veggdyr. Dette er fordi de lever kun av å suge blod fra mennesker, og kommer frem om natten for å bite mennesker som sover. Etter at de har fått seg et måltid blod, kryper veggedyret tilbake til gjemmestedet sitt.

bedbugs veggdyr veggedyr vegglus varmetelt frysebehandling

De er ofte veldig flinke til å gjemme seg på steder man ikke ser de, det er derfor ikke lett å se selve veggedyret før de har blitt mange . Har du et rent hus vil du i hvert fall kunne se spor etter veggedyr, som f.eks ekskrementer og skallrester.

Veggdyr er nattaktive og gjemmer seg på dagtid.

Har du veggdyr på soverommet er det viktig å sjekke mulige gjemmesteder.

Sengene er det viktigste stedet hvor veggedyr vil etablere seg. Å snu senga for å titte etter svarte ekskrementflekker er det første man gjør for å se om man kan ha et veggdyrproblem. Finner man svarte flekker på treverk eller langs sømmer på madrassene, er dette en klar indikasjon på en infestasjon av veggedyr. Du bør ta kontakt for profesjonell hjelp, da veggedyrene er spesielt vanskelig å fjerne selv. De har utviklet resistens mot mange av de vanlige insektmidler som selges i butikker, og det er derfor stor sjanse for at problemet ikke blir borte hvis du forsøker å spraye selv.

Vi bruker i dag en kombinasjon av flere metoder for å utrydde veggedyrene 100 prosent. Dette kan inkludere bruk av frysecontainer eller varmetelt for  behandling av inventar og senger. Det må i tillegg foretas behandling i selve boligen og dette krever kunnskap av erfarne fagfolk. OVK har utført veggedyrbekjempelse helt siden vi ble etablert i 1930, og har opparbeidet oss en solid kunnskap om veggedyr. Vi står klare til å hjelpe deg med å bli kvitt de plagsomme gjestene på soverommet ditt.

Skal du ut og reise? Det er lurt å ta visse forhåndsregler når det kommer til skadedyr i utlandet. Dette er lett og få med seg i kofferten hjem til Norge. Forekomsten av veggedyr har økt kraftig de siste årene, både på ulike overnattingssteder og i private hjem. Å bekjempe dyrene medfører mye arbeid og ofte store kostnader. Det beste er å forhindre at reisende tar med seg dyrene til nye overnattingssteder eller hjem.

Folkehelseinstituttet har laget en film som viser hva du burde gjøre for å unngå veggedyr i bagasjen.

Noen enkle tips:

  • Hold kofferten lukket og ikke spre klær og innhold rundt på rommet.
  • Sjekk sengen for veggedyr. De befinner seg ofte i sømmer og bretter i lakenet, og under sengen.
  • Mistenker du veggedyr, frys eller varmebehandle kofferten.

 

Veggedyr – slik unngår du dem på reise from Folkehelseinstituttet on Vimeo.

Utsatt for skadedyr? Kontakt oss og vi hjelper deg.