veggedyr på reise i bagasjen

Slik unngår du veggedyr i bagasjen på reise

Published by Kommentarer er skrudd av for Slik unngår du veggedyr i bagasjen på reise

Veggedyr blir mer og mer utbredt rundt om i verden, og kan enkelt bli med deg hjem fra ferien din. Slik unngår du uvelkomne gjester i kofferten.

Det er ikke bare du som er glad i å reise, veggedyr er ivrige nomader – alltid på jakt etter et nytt hjem. Dersom du er på ferie og de ser sin sjanse, blir de mer enn gjerne med deg hjem til Norge. Når de først har bosatt seg hos deg er det også utrolig vanskelig å bli kvitt husgjestene selv. Det beste er rett og slett å forhindre at de blir ditt nye reisefølge. Det kan du enkelt gjøre ved å følge disse rådene.

 

Ikke pakk for mye

Veggedyr liker seg best i mørke, trange og varme steder. Finner de et sted de elsker vil de gjemme seg her, holde godt fast og håpe at dette kan bli deres nye hjem. De har utrolig god gripeevne og sitter som klistret på laken, sengetøy og annet mykt materiale.

 

veggedyr i bagasjen hotell

 

Dersom du er en av de som reiser med kofferten stappfull på tur bør du kanskje revurdere. Det er typisk at koffertens innhold havner på både gulv, seng og i skap der du oppholder deg i ferien – og der veggedyr kan ha sin nåværende bolig. Når dagen for hjemreise kommer vil du kanskje slenge diverse eiendeler tilbake i kofferten uten å rekke å sjekke grundig hva du faktisk tar med deg hjem.

Pakker du mindre før du reiser vil du minimere risikoen for veggedyr. Samtidig kan du også ende opp med en enklere, mer effektiv og trivelig reise. Gå gjennom bagasjen din før du pakker den ned og spør deg selv – trenger jeg virkelig fem par sko og en ballkjole på ferien min?

 

Les også: Bruk fryseboksen som våpen mot veggedyr 

 

Oppbevar eiendelene dine trygt på ferie 

Når du ankommer din destinasjon kan det virke fristende å slenge fra seg kofferten, åpne den opp, kaste ut antrekk etter antrekk. Du er kanskje ivrig etter å finne noe du kan hive på deg, før du farter ut døren og opplever severdighetene. Det er ingen dum idé å være effektiv og få mye ut av turen, men bruk gjerne litt tid på å inspisere rommet ditt først. Dersom du ser tegn til veggedyr kan du informere resepsjonen om dette og be om å bytte rom. Sjekk i mørke kroker, under sengen og mellom laken og madrass.

 

veggedyr i kofferten på hotell

 

Ser det trygt ut kan det likevel skjule seg veggedyr på rommet – skadedyrene er tross alt svært vanlige og er å se flere og flere steder hvert år. Da er det lurt å oppbevare bagasjen sin fornuftig og trygt. Veggedyr er snikete og leter alltid etter nye boområder. Mange liker å pakke helt ut på tur, henge klær i skap og legge undertøy i skuffer. En bedre måte å oppbevare eiendelene sine på er å ha de i kofferten frem til de skal brukes, samt sette koffert opp fra gulvet på en koffertstand. Oppbevar helst kofferten så lang unna sengen som mulig, da det er her de fleste veggedyrene oppholder seg. Stressende å leve ut av kofferten? Det er uten tvil verre å dra med seg veggedyr hjem igjen.

 

Djevelen – eller veggedyrene ligger i detaljene

Når du skal rette kursen hjemover bør du ta deg god tid til å pakke ned alle eiendelene dine. Her kan du nemlig oppdage veggedyrene før det er for sent. Det handler om å være oppmerksom på detaljene. Det er da du klarer å kvitte deg med veggedyr før du reiser hjem.

Sjekk kofferten din grundig før du legger noe i den, og gjerne med en lommelykt i kriker og kroker. Snu den opp ned og rist den godt. Når klær skal pakkes bør du gå gjennom et og et plagg (derfor er det lurt å ikke ha for meget pakket med seg), riste de godt, vrenge de og sjekke lommer og andre skjulesteder. Hatt med en sminkeveske som har stått åpen på et bord eller gulvet? Sjekk gjerne i denne også – og toalettmappen hvis den har vært utsatt. Enkelt sagt – ta en titt på alt du pakker med deg før du pakker det. Det høres kanskje ekstremt ut, men tenk så mye hodebry og stress du sparer deg for dersom du slipper en veggedyrparade når du kommer hjem.

 

Les også: Slik forebygger du mot vanlige skadedyr 

 

Hva gjør du dersom du har fått med deg veggedyr fra reisen?

Selv de grundigste reisende kan være uheldige å dra med seg veggedyr hjem fra tur. Heldigvis finnes det tiltak en kan ta før veggedyrene sprer seg over alt i hjemmet ditt.

 

veggedyr kløe

 

  1. Åpne koffert og bagasje et trygt sted, og se gjerne gjennom alt før du legger vekk eiendeler. Har du en garasje kan dette være et ideelt sted å ta en ekstra titt før du pakker ut. Baderommet kan også fungere fint til dette formålet.
  1. Varmebehandle eiendelene dine før du legger dem på sin vante plass. Har du en badstue kan du pakke ut her inne, la klær og andre eiendeler ligge på over 50 grader til alt er gjennomvarmt. Klær kan også varmebehandles i vaskemaskinen på over 60 grader.
  1. Frys ned tekstiler og andre eiendeler som er utsatte i over en uke. Her er det viktig at fryseren holder en svært lav temperatur, minst -18 grader. Gjenstander bør også fryses i minimum 3 døgn.

 

I noen tilfeller er man uheldig og får med seg veggedyr hjem. Her kan de spre seg raskt. Skjer dette er det viktig å kontakte en skadedyrbekjemper så raskt som mulig. OVK utfører hundrevis av veggedyrbehandlinger hvert år og har god ekspertise på området. Vi har fryserom hvor både tekstiler og møbler får plass, og kan sørge for at du blir kvitt problemet på en effektiv måte. Kontakt oss og vi hjelper deg.

 

Categorised in:

This post was written by

Comments are closed here.